H.K.H Prins Carl Philip besökte svenska Energipaviljongen på Hannovermässan

I samband med det svenska partnerskapet vid Hannovermässan 2019 arrangerar Energimyndigheten med partners den svenska Energipaviljongen. Hela 22 svenska företag visar upp sina energiinnovationer. Igår, 2 april, gjorde H.K.H Prins Carl Philip, handelsministern Ann Linde och svenska ambassadören Per Thöresson i Tyskland ett besök i Energipaviljongen.

 

Mikael Fjällström, Energimyndigheten välkomnar delegationen.

H.K.H. Prins Carl Philip som besöker Hannovermässan tillsammans med en delegation uttryckte intresse för att under sin rundvandring på mässan också besöka svenska Energipaviljongen. Prins Carl Philip, som är intresserad av bland annat design och fordon, visade stort intresse för de svenska energiinnovationerna som presenterades i montern.

Specifikt inom fordon som visas upp i Energipaviljongen är företaget CleanMotion och deras Zbee - den svenska tuk-tuken, med en doft av Volvo. Designen av denna energieffektiva eldrivna tuk-tuk har Volvo deltagit i. Detta avspeglas också i säkerhetstänket – en av få tuk-tuk med säkerhetsbälte och störtbåge. Prinsen fick möjlighet att provköra Zbee.

Under rundturen i Energipaviljongen visades ett flertal olika system för laddstolpar för elfordon, alla med sina egna unika fördelar. Även olika innovativa batterisystem, högeffektiv belysning, och trampdrivet godsfordon.

Den svenska Energipaviljongen är designad som en liten stadsdel och de utställande företagen exponeras som del av en kontext – staden som energisystem. Syftet är att designen i sig ska sticka ut från mängden och skapa synlighet, väcka nyfikenhet och bidra till dialog.

– Eftersom vi ville skapa synlighet för svenska energiinnovationer så är det roligt att hovet kunde göra plats för ett besök hos oss. Det skapade stort medialt intresse som drog mycket besök till Energipaviljongen, säger Ludvig Lindström, senior internationell affärsutvecklare på Energimyndigheten.