Internationellt samarbete för jämlikhet i energisektorn söker sekretariat

Nu finns möjlighet att söka stöd för att sätta upp ett sekretariat inom det internationella samarbetet ”Clean Energy, Education and Empowerment”.

Sverige är medlem i Internationella Energimyndighetens (IEA) samarbetsprogram ”Clean Energy, Education and Empowerment” (IEA-C3E) som startade 2017. Målet är att inspirera till och stärka kvinnors deltagande i energisektorn. Samarbetsländerna arbetar med att samla in kunskap och data om kvinnor i energisektorn, driva ett internationellt ambassadörs- och mentorskapsprogram och stödja kampanjen ”Equal by 30”.

Nu söker samarbetet efter ett sekretariat. Sekretariatets huvuduppgifter är att:

  • Stödja samarbetets medlemsmöten som sker två gånger per år, exempelvis genom att förbereda dokument och presentationer
  • Hantera samarbetets gemensamma ekonomiska medel
  • Hantera administrativa kontakter och medlemsfrågor
  • Sätta upp och underhålla samarbetets webbplats
  • Hantera samarbetets kanaler i sociala medier och skicka ut nyhetsbrev

Ni som söker ska bland annat ha tidigare erfarenhet av att erbjuda liknande tjänster, ha kunskap och expertis om jämställdhetsfrågor och/eller förnybar energi, ha erfarenhet av webbkommunikation samt av att syntetisera och sprida information. Dessutom är det ett krav att du/ni som söker ska vara flytande i engelska (skriva, prata och förstå) eftersom all kommunikation inom samarbetet sker på engelska.

Utlysningen omfattar ett uppdrag på tre år. Arbetet beräknas ta cirka 500 timmar första året respektive cirka 760 timmar andra och tredje året. Sista ansökningsdag är 31 januari 2020. Hela utlysningstexten går att läsa här.

Frågor om utlysningen och ansökningar skickas med e-post till samarbetets e-postlåda.