Vi söker miljöteknikföretag som vill ta steget ut på den tyska marknaden

Det nya programmet, Swedish-German Cleantech Platform, är ett led i den svenska exportstrategin som ska hjälpa fler företag ut på den tyska marknaden. Programmet riktar sig till svenska företag med erbjudanden inom grön energi. Sista ansökningsdagen är 29 november.


Foto: Tysk-svenska handelskammaren

Programmet vänder sig till små- och medelstora företag inom grön energi, såsom till exempel förnybar energi, energieffektivisering, smarta elnät, energilagring, e-mobilitet och smarta byggnader.

– När vi ser tillbaka på insatserna under de föregående fyra åren i tidigare program ser vi att det givit resultat. Med det i åtanke vill vi nu öka ambitionerna att bygga långsiktiga relationer med utvalda delstater i Tyskland som ligger i framkant inom gröna lösningar. På det sättet hoppas vi kunna åstadkomma ett ännu starkare erbjudande till de svenska deltagarna, säger Ludvig Lindström, senior internationell affärsutvecklare på Energimyndigheten.

Erbjudande i programmet

Deltagande företag kommer under ett år att erbjudas hjälp med individuell coachning som inkluderar bland annat marknadsanalyser, matchning med investerare, kunder och samarbetspartner. Detta stöd kommer att ske både före och under de skräddarsydda studieresorna i Tyskland.

Studieresorna är väl planerade med hjälp av Tysk-svenska handelskammaren. Företagen kommer att resa till utvalda delstater i Tyskland där delegationsprogrammet består av gemensamma programpunkter som till exempel berör finansieringsfrågor, kontextuella villkor inom den aktuella delstaten samt individuella affärspartnermöten.

Programmet stöttar även med deltagande i strategiskt viktiga mässor såsom Hannover Messe 2020 som är världens största industrimässa, eller e-world 2021 med fokus på just energi.

Programmet Swedish-German Cleantech Platform drivs i samarbete med Tysk-svenska handelskammaren och finansieras av Energimyndigheten. Besked om vilka som blivit antagna kommuniceras senast 16 december 2019 och ett uppstartsmöte planeras ske 22 januari 2020.