Sista chansen att anmäla dig till Energiutblick 28 april

Du har väl inte missat att anmäla dig till Energiutblick den 28 april? Hittills har över 1000 personer anmält sig! I år är Energiutblick en direktsänd tv-produktion där vår generaldirektör Robert Andrén och programledaren Eva Hamilton leder oss genom ett fullspäckat program med många olika gäster och inslag internationellt, nationellt och regionalt.

Var?

Via Zoom

När?

28 april 10.00–16.00
Chatt öppen: 9.30–10.00
Chatt öppen: 16.00–16.30

Anmälan 

Anmäl dig till Energiutblick

Avgift

Kostnadsfritt

Ur programmet 


Bland annat Eva Hamilton, Karin Olofsdotter och Robert Andrén medverkar på Energiutblick 2021.

  • Karin Olofsdotter, Sveriges ambassadör i Washington DC samtalar med Pete Odgen, Vice President for Climate and the Environment at the United Nations Foundation om hur det ser ut i USA just nu med engagemang i energiomställningen, maktskiftets geopolitiska påverkan och hur man ser på europeiska exempel gällande stöd och styrmedel.
  • Xuemei Bai, professor i Urban Environment and Human Ecology på Australian National University menar att det finns en enorm potential att nå energi- och klimatmålen genom att göra städerna hållbara. Hållbara städer är komplexa system och för att hjälpa oss att förstå den komplexiteten har naturen en förebild för oss – ekosystemet.
  • Vi fördjupar oss i investeringar i ny och miljövänlig teknik samt stöd till innovativ industri tillsammans med EU-kommissionär Kadri Simson och vår näringsminister Ibrahim Baylan.
  • Vår energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman kommer att samtala energifrågan i ett infrastrukturellt sammanhang utifrån framtidens digitala samhälle.
  • Hur säker är överföring av information och data i energisystemet? Ingen kan i princip skydda sig helt från cyberattacker – de är i dag ett större hot mot landets säkerhet än risken för traditionella anfall. Vad behöver Energimyndigheten och andra aktörer göra för att säkra energisystemet?

Under dagen så kommer du kunna chatta med andra deltagare samt ställa frågor direkt in till sändningen.

Hoppas vi ses 28 april!