Tunga investerare till Cleantech Forum Stockholm

Den 22–23 maj kommer internationella Cleantech Forum Stockholm att äga rum, där totalt 40 svenska innovationsbolag kommer att delta. 400 industriella partners, kunder och investerare väntas närvara, bland annat Bill Gates fond Breakthrough Energy Ventures.

– Det räcker inte med att uppfinna och hitta på nya lösningar för att minska CO2. Lösningarna måste ut på marknaden och implementeras i stor skala. För att detta ska kunna ske krävs stora investeringar – och vem vill inte vara med och investera i framtiden? säger Andreas Stubelius, internationell portföljutvecklare på Energimyndigheten.

Det var stort söktryck från svenska innovationsbolag att delta på Cleantech Forum Stockholm. 40 bolag valdes ut och kommer att delta genom att ställa ut sina innovationer och få hjälp med matchning mot storbolag och investerare.

10 av bolagen kommer att få möjlighet att pitcha på en organiserad session för en större publik med potentiella kunder och investerare.

  • APR Technologies AB
  • Blixt
  • C-Green Technology AB
  • Corpower Ocean
  • Enjay AB
  • Epishine
  • Meva Energy
  • Mimbly AB
  • Modvion AB
  • Phoenix Biopower

Starka svenska energiinnovationer

Energimyndigheten har ett uppdrag att få mer investeringar till energisektorn och har en av Europas största portföljer med innovativa start-ups inom hållbarhet och energi. Portföljen består av över 180 företag med innovationer som har möjlighet att spara över 14 gånger Sveriges totala utsläpp varje år.

Ett av företaget är Climeon, vars innovation har potential att spara över 20 miljoner ton CO2 årligen. Tidigare i år valde Bill Gates fond Breakthrough Energy Venures att investera över 100 miljoner kronor i Climeon.

Fullspäckad vecka med fokus på energiinnovationer

Förutom Cleantech Forum så kommer fler evenemang med fokus på energiinnovationer att äga rum i Stockholm.

Veckan inleds med Accelerate Energy Summit 20–21 maj. Konferensen har samlat ett flertal nationella och globala acceleratorer som affärsutvecklar startups och scaleups inom Cleantech för att hjälpa dem ut på marknaden. Fokus på konferensen är hur samarbete leder vägen till att flera energiinnovationer tar sig till marknaden.

Under kvällen den 21 maj kommer finalen i Nordic Cleantech Open att äga rum. Nordic Cleantech Open är en tävling för cleantech-entreprenörer från Norden och Baltikum. Tävlingen syftar till att identifiera de 25 bästa och mest innovativa start-up företagen från Norden och Baltikum. 9 av 25 tävlande bolag är svenska.