Anmälan till Energiutblick är öppen

Vartannat år bjuder Energimyndigheten in till Energiutblick. En kostnadsfri mötesplats och konferens för kunskapsutbyte, att diskutera lösningar och hitta samarbeten för att främja omställningen till en hållbar framtid.

Årets Energiutblick den 21 november

Omställningen angår alla. I år fokuserar vi på omställningens omfattning och vad som krävs för att lyckas, när det gäller kompetens och insatser. Det krävs mer än en dubblering av den kraftproduktion vi har haft under flera decennier för att ställa om till ett klimatneutralt Sverige, som skapar en lång rad utmaningar som kräver konkreta insatser. Det krävs både ny och beprövad kunskap, teknik och metoder för att accelerera omställningen till ett hållbart energisystem. 

Energimyndigheten med sig av scenarier, erfarenheter och slutsatser från omfattande arbete inom elektrifiering och omställningen. Det blir grunden för fortsatta samtal under dagen.

I eftermiddagens panelsamtal tar vi avstamp i hur industrin och näringslivet leder omställningen och varför deras initiativ är viktiga i en orolig värld vid en kritisk tidpunkt och slutligen på behovet av kompetens för att klara omställningen. 

Dagen bjuder också på en inspirationsföreläsning där Fredrik Härén reflekterar över vad internetboomen och omställningen har gemensamt. Det handlar om förmågan att se, förstå och ta vara på möjligheterna med förändring. 

Ett av passen blir en valbar session som fokuserar på ett aktuellt ämne. De sessioner som inte sänds live spelas in och går att ta del av i efterhand.  

Info

  • Energiutblick genomförs på Space Arena i Stockholm, alldeles vid Sergels torg eller digitalt
  • Tisdag 21 november 08.30–16.30

 

Mer information om årets Energiutblick

 

Nyheter