Välkommen till samtal om energi i Almedalen

Ska du till Almedalen och vill få lite nya perspektiv på energifrågorna? Välkommen till Energimyndighetens två seminarier. På onsdagskvällen pratar vi om energieffektiv belysning i Botaniska trädgården och under torsdagen samtalar vi om vårt framtida energisystem i Länsstyrelsens trädgård. Välkommen!

Belysningsutmaningen i Almedalen – ett belysningssamtal i sommarkvällen

Onsdagen den 6 juli klockan 20.00-21.30 bjuder vi på en ljusupplevelse i Botaniska trädgården där vi följer upp den nationella kraftsamlingen Belysningsutmaningen, som lanserades i början av maj. På plats får du möta spännande aktörer som antagit utmaningen, lyssna på energiminister Ibrahim Baylan och njuta av den fina omgivningen . Låt dig inspireras av andra som antagit utmaningen och kanske anta utmaningen för din organisation.

Fyra framtider och nästa generation – ett samtal om vårt framtida energisystem

Torsdagen den 7 juli klockan 13.00-14.30 är vi i Länsstyrelsens trädgård. Där samtalar nästa generation beslutsfattare om vårt framtida energisystem. Alla ungdomspartier finns representerade i panelen. Utgångspunkten är Energimyndighetens utredning Fyra framtider – energisystemet efter 2020. Med musikens hjälp och ett antal engagerade unga utforskar vi hur energisystemet påverkar samhällsutvecklingen.