Fullspäckad vecka på Hannovermässan

Nästa vecka, 1 till 5 april, drar världens största industrimässa - Hannovermässan igång. Här visar Sverige upp vad grön teknik i framkant innebär. Varje dag har Energimyndigheten aktiviteter på gång både i den egna Energipaviljongen, men även i samarbete med andra aktörer. Många ministerbesök, både svenska och tyska, väntas under veckan. Hela 22 svenska företag kommer att visa upp sina energiinnovationer i Energipaviljongen.

 
Energipaviljongen på Hannovermässan

Energimyndigheten kommer att finnas på plats med en Energipaviljong och med oss har vi totalt 30 utställande företag och evenemangsvärdar. De svenska företagen visar en stor bredd av innovativa energilösningar så som laddinfrastruktur, rökgasrening med energiåtervinning, smarta mätare och mycket mer.

Energipaviljongen är designad och uppbyggd som en stad där de svenska energiinnovationerna kommer att integreras för att tydliggöra hur de bidrar med nytta i energisystemet – Staden som energisystem.

– Vi nöjer oss inte med att bara ställa ut de svenska innovationerna. Vi vill också tydliggöra hur de bidrar med nytta i energisystemet, exemplifierat med staden som energisystem. Vi hoppas att vår design ska väcka nyfikenhet och bidra till dialog, säger Ludvig Lindström, internationell affärsutvecklare på Energimyndigheten.

Evenemang hela veckan

Måndag 1 april inleds med invigning av Energipaviljongen där generaldirektör Robert Andrén står som värd. Strax innan lunch väntas ett besök av Sachsens näringsminister Martin Dulig. Därefter är det dags för Robert Andrén att göra sig redo för en högnivådiskussion, en Elefantenrunde, med bland annat Niedersachsens Energiminister Olaf Lies. Diskussionen handlar om Energiewendes framtid, Energy Transition – moving on to the next stage.

Varje dag mellan klockan 16.00 och 17.00 kommer det att hållas evenemang i Energipaviljongen som leds av olika aktörer, på måndag kommer Teknikföretagen att vara värd för evenemanget och temat är: A shared sustainable e-mobility.

Under tisdagen kommer Andreas Stubelius från Energimyndigheten att moderera sessionen Innovations towards zer0 emission i Sweden Co-Lab Pavilion där Näringsministern Ibrahim Baylan, är keynote speaker. Evenemanget i Energipaviljongenpå eftermiddagen kommer att hållas av företaget Garo på temat laddinfrastruktur. Detta är ett område där Sverige ligger i framkant och det speglas i de innovationer som visas upp i Energipaviljongen.

På onsdag kommer Forumet för Smarta Elnät att hålla en session på Integrated Energy Plaza på temat Flexibility in a smart city där svenska projekt inom hållbara städer kommer att visas upp. På eftermiddagen kommer Vattenfalls event i Energipaviljongen att gästas av Anders Ygeman, Energi – och digitaliseringsminister, som kommer att introducera högprofilsatsningen Hybrit – Towards fossil free steel.

På torsdagen kommer framtidens energiinnovationer från Sverige att presenteras i ett 1,5-minuters pitch upplägg. Sessionen kommer att hållas i Sweden Co-Lab Pavilion. Sessionen arrangeras av Energimyndigheten och introduceras av Anders Ygeman. På eftermiddagen kommer Ericsson att vara värd för evenemanget i Energipaviljongen på temat Connectivity & 5G.