Energimyndigheten skickar ytterligare 5 företag till Indien

Energimyndigheten stärker upp sin viktiga satsning India-Sweden Innovations’ Accelerator Programme (ISIA) med 5 nya företag. 

Företagens energilösningar spänner över tillverkning och finansiering för solenergissektorn, elektriska motorcyklar, teknik för ozon-produktion och verktyg för klimatberäkningar.

— Det finns just nu en stor efterfrågan i Indien på lösningar som snabbt går att skala upp. Indien har som ambition att vara koldioxidneutrala år 2070, men från näringslivet sker ett starkt driv mot 2050 i linje med EU. ISIA-programmet positionerar ett starkt svenskt erbjudande med lösningar på Indien-specifika utmaningar när det kommer till global grön omställning, säger Charlotte Svensson, affärsutvecklare internationella marknader, på Energimyndigheten.

Under höstens delegationsresa till Indien, som går av stapeln 10 till 18 oktober, kommer företagen att möta företagsrepresentanter, statstjänstemän och investerare. Syftet är att utforska och förstå marknaden samt presentera sina lösningar och produkter. Genom workshops, seminarier och skräddarsydda konsulttjänster via Business Sweden och Confederation of Indian Industries kommer företagen även att få djupare insikter i olika sektorer, samtidigt som de får vägledning om hur de identifierar tillväxtmöjligheter som är specifika för den indiska marknaden.

De nya företagen kommer att ansluta sig till Aqua Robur, Enerpoly, Inpipe Sweden, ISAB, Smart Sensor Devices, och 3eflow som redan befinner sig i acceleratorn.

— Via programmet har vi fått tillgång till en av världens största marknader där vi kan exponera våra produktlösningar och utvärdera marknadens dragkraft. Att delta i programmet har uppfyllt alla våra förväntningar och lett till flera kundprojekt och tecknande av distributörsavtal i en av regionerna. Affärsmöjligheterna är enorma och vi arbetar fortfarande med att följa upp leads efter våra två besök, säger Axel Hammar, vd på Smart Sensor Devices AB.

De nya företagen

+

Atmoz AB

Atmoz AB tillgängliggör klimatberäkningar och strategier för klimatkompensation för framförallt små och medelstora företag. Företagets enkla koldioxidredovisning och heltäckande plattform för koldioxidhantering kan anslutas till befintliga bokföringsprogram och ERP-system.

Atmoz AB

 

+

Midsummer AB

Midsummer är ett solenergiföretag som installerar diskreta soltak med 90 procent lägre koldioxidavtryck än traditionella solpaneler. Midsummer har en högteknologisk, svensk produkt och äger hela värdekedjan från utveckling och produktion till installation. Under varumärket Midsummer Machinery levererar företaget även produktionssystem för flexibla tunnfilmssolceller.

Midsummer AB

+

Primozone Production AB

Primozone har utvecklat en energieffektiv teknik för ozon-produktion. Den patenterade, banbrytande tekniken bakom Primozone ozongenerator har satt standarden för en ny generation av ozongeneratorer. Den höga ozonkoncentrationen, den lilla storleken och den låga livscykelkostnaden är alla egenskaper som skiljer Primozone Ozone Generator från konventionella ozongeneratorer. Primozones generatorer säljs idag över hela världen och används för olika industriella vattenreningstillämpningar i olika länder.

Primozone Production AB

+

Roam Electric AB

Roam Electric är ett företag inom elektrisk mobilitet som designar och utvecklar elmotorcyklar och elbussar för tillväxtmarknader. Företaget erbjuder även stödjande infrastruktur, en programvara för vagnparkshantering och eftermarknadstjänster för att möjliggöra ett ekosystem som påskyndar övergången till hållbara transporter på nya gränsmarknader.

Roam Electric AB

+

Trine AB

Trine AB är ett svenskt impact investing-bolag som specialiserar sig på att investera i solenergiprojekt på tillväxtmarknader. Bolagets uppdrag är att påskynda övergången till förnybar energi och tillhandahålla ren el till underförsörjda områden. Trine gör det möjligt för privatpersoner och organisationer att investera i solenergiprojekt via sin digitala plattform och samla in medel som sedan används för att installera solpaneler och relaterad infrastruktur. Investerare kan bidra med små summor pengar och få avkastning samtidigt som de gör en positiv social och miljömässig påverkan.

Trine AB

 

Om India-Sweden Innovations’ Accelerator Programme (ISIA)

Målet med programmet är att främja samarbetet mellan Indien och Sverige inom ny energi och förnybar energiteknik. Programmet vänder sig huvudsakligen till svenska små- och medelstora företag med energirelaterade lösningar. Inom programmet samarbetar Energimyndigheten med Business Sweden och Confederation of Indian Industry (CII). Under loppet av 18 månader gör deltagande företag tre resor till Indien i syfte att utforska marknaden, träffa relevanta affärspartners och investerare, samt erhålla exportcoaching från Energimyndigheten, Business Sweden och Confederation of Indian Industry.

Programmet tar in nya företag två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten. Energimyndigheten tar emot intresseanmälningar löpande. Att delta i programmet är kostnadsfritt för företag. Det som krävs är engagemang och tid för att jobba med sin lansering på den indiska marknaden.

Låter det spännande? Anmäl ditt intresse inför vårens intag redan nu genom att kontakta Charlotte Svensson på charlotte...@energimyndigheten.se.

Nyheter